MaxPhotonics fiber lézer, léghűtéses hegesztőgépek

MaxPhotonics lézeres hegesztőgépek

Könnyen megtanulható, egyszerűen kezelhető gépek kiváló teljesítménnyel!

A MaxPhotonics új generációs léghűtéses, fiber lézer hegesztőgépei könnyűek, kis méretűek, hordozhatóak, rugalmasan használhatóak, egyszerűen kezelhetőek. Sokféle típusú anyag hegesztésére, minőségi és egyenletes hegesztési varrat készítésére alkalmasak. Kiváló hegesztési teljesítmény, gyors hegesztési sebesség, nagy hegesztési szilárdság és kis területű hőhatással terhelt zóna. Szénacélnál kevesebb hozaganyag szükséges, és nincs utómunka. Lézer hegesztésnél általánosan kijelenthető, hogy nincs deformáció, élbeégés, anyag átégés vagy hasonló, így nincs szükség utólagos csiszolásra vagy polírozásra. Mindezek eredményeképpen jelentősen javul az általános gyártási hatékonyság, csökken a fogyó hulladék mennyisége, és alacsonyabb lesz az egyes munkadarabokmegmunkálási költsége is.

A lézer hegesztés előnyei

Hagyományos hegesztési eljárásokKézi lézer hegesztés
Hegesztési sebességÁtlagos. Jelentős mennyiségű utómunka.Akár 4x gyorsabb, mint a TIG (AWI). Nincs vagy nagyon kevés utómunka.
Hegesztési minőségFügg a felhasználói tapasztalattól. A hegesztési varratok durvák, szabálytalanok lehetnek, így utómunkát és polírozást igényelnek.Egyenletes, kiváló minőségű eredmény. Esztétikus, szabályos hegesztési varratok, mély beolvadás, nagy szilárdság. Nincs szükség tisztításra, utókezelésre.
TanulhatóságNehéz elsajátítani.Egyszerű – kevesebb mint egy óra alatt elsajátítható alapok, szinergikus programozhatóság.
Hőhatást érintő területNagy.Kicsi.
Anyagtorzulás és deformációNagy mértékű.Nagyon alacsony.
Hegesztési varratPorozitás, konzisztencia hiánya.Egységes, konzisztens.
EnergiafelhasználásMagas.Alacsony, akár 80%-os áramköltség csökkenés.
FogyóeszközökNagy mértékű hegesztőhuzal-felhasználás, csiszolóanyag.Előtoló-rendszer által szabályozott huzalfelhasználás.

Működés

A hagyományos hegesztési módszerekhez képest a MaxPhotonics új generációs, léghűtéses, fiber lézer hegesztőgépei sokkal gyorsabb hegesztési sebességet képesek elérni. Kezelésük egyszerű, gyorsan beállítható, megtanulható. A hegesztőpisztoly ergonomikus kialakítású, akár egész nap használható, a hegesztőkábel könnyű és flexibilis, így többféle munkapozícióban is használható. Mindemellett működtetésük biztonságos, energiatakarékos és környezetbarát. Még egy kezdő is kiváló minőségben tudja elvégezni a különböző anyagú és vastagságú munkadarabok hegesztését.

A MaxPhotonics lézeres hegesztőgépek pontos lézervezérlő rendszerrel, stabil sugárminőséggel, 350-1500 W lézerteljesítménnyel rendelkeznek. Könnyen hegeszthetőek a vékony lemeztől 6 mm anyagvastagságig alapanyagok, továbbá minimális a hegesztőhuzal-felhasználás vagy anélküli hegesztés, így is tökéletes lesz a nagy szilárdságú varrat.

Stabil teljesítmény, megbízható minőség

A MaxPhotonics új generációs, léghűtéses, fiber lézer hegesztőgépei a világ legjobb lézertechnológiájával lettek megtervezve és gyártva. A lézeres vezérlőrendszer pontos, a lézersugár minősége stabil. A gyártás során minden készülék átesik egy 500 órás, magas és alacsony hőmérsékletű (-10°C – 45°C) ciklusteljesítmény-teszten és egy 12 órás folyamatos hegesztési 99%-os teljesítménystabilitási teszten. A lézerteljesítmény élettartama közel 100.000 óra. Az összes gép megfelel az SGS ipari teszt követelményeinek, így a stabilitás és a tartósság garantált.

Kompakt kézi hegesztőpisztoly

Az egyedülálló, kollimált QCS interfész jelentősen csökkenti a hegesztőpisztoly térfogatát és súlyát, így a pisztoly súlya csupán 680 g. A hibátlan optikai kialakítás és a QCS kimeneti fej tökéletesen illeszkedik, így magas az átviteli hatékonyság, minimális az optikai veszteség, ezért alacsonyan tartható a pisztoly melegedése is. Az ergonomikus kialakítású hegesztőpisztoly kényelmesen fogható és könnyen kezelhető. Ezenkívül beépített automata, lézersugarat körkörösen mozgató funkcióval rendelkezik, ami a pontos fókusztávolságot tartva 1-4 mm vagy 1-6 mm felületen képes a lézersugarat szétszórva az ott lévő anyagot olvasztani. A dupla biztonsági lézersugár kioldó gombjával lehetővé teszi a kezelő számára, hogy egész nap biztonságosan végezzen kiváló hegesztési minőséget.

Hordozható kialakítás

A MaxPhotonics léghűtéses, fiber lézer hegesztőgépeit könnyű, hordozható kialakítás jellemzi, mely hozzájárul a kiváló felhasználói élményhez. A készülékek súlya a különböző hegesztési teljesítmények szerint 25-39 kg-os tartományban mozog. A termék térfogata kevesebb, mint 0,1 m3, amely könnyen kezelhetővé és szállíthatóvá teszi, így különféle mobil hegesztési, helyszíni munkakörnyezethez alkalmas.

Intelligens operációs rendszer

A hegesztőgép könnyen programozható a 7″ ipari LED érintőképernyőn, ahol az intelligens, különféle hegesztési beállításokat kezelő operációs rendszer segíti a felhasználót, amely gyors működtetést tesz lehetővé és könnyen megtanulható. Kezdők mindössze 30 perces képzéssel elsajátíthatják a hegesztési műveletek elvégzését, így képzési és gyártási költségek takaríthatók meg. 32 előre beállított folyamatparaméter-adat támogatja a hegesztési paraméterek gyors előhívását, továbbá saját elnevezéssel 32 egyéb a felhasználók által jellemzően használt anyag és hegesztési eljáráshoz beállított paraméter hívható elő. A kezdő hegesztők is ugyanolyan jó minőségű és nagy konzisztenciájú hegesztési varratokat tudnak készíteni, mint a tapasztalt hegesztők.

Egyszerű telepítés és kezelhetőség

A hegesztőgép csatlakozási felületei jól láthatóan meg vannak jelölve, a vezérlés beállítása egyszerű, ami a kezdők számára is egyszerű, és gyors használatot eredményez. Csak csatlakoztassa a 230 V-os AC tápvezetéket, csatlakoztassa a szükséges védőgázt (argon/nitrogén), és rögzítse a biztonsági csipeszt a munkadarabhoz, majd kezdje el használni a berendezést. A 7 hüvelykes érintőpanelen keresztül elérheti a kezelőfelületet, kiválaszthat előre beállított értékeket, paramétereket, valamint támogatja a felhasználó által definiált értékek beállítását és tárolását.

Kompatibilitás sokféle típusú anyaggal

A MaxPhotonics sokoldalú készülékei többféle típusú, akár 6,5 mm vastagságú anyag, nagy sebességű hegesztésére alkalmasak, mint például rozsdamentes acél, horganyzott acél, lágyacél, alumínium, nikkel-ötvözetek, titán, réz. A koncentrált hőbevitele miatt minimálisra csökkenti az alkatrészek torzulását, vetemedését, így biztosítja az anyagok integritását.

Az MA1 szériával erős, esztétikus hegesztési varratok készíthetők, melyek nem igényelnek utólagos kezelést, így csökkentik a munkaidőt és javítják a végtermék megjelenését. A mindenféle típusú és vastagságú anyaghoz beépített gyári beállításokkal az MA1 készülékek minden alkalommal hatékony és kiváló minőségű hegesztést tudnak biztosítani.

Fiber lézerforrás páratlan hegesztési pontossággal

A Maxphotonics világelső a fiber lézerforrások gyártásában, az MA1 szériájú lézeres hegesztőrendszer összes kulcsfontosságú komponensét házon belül fejlesztik, így garantálva a kiváló minőséget és teljesítményt.

Az MA1 sorozat egyedülálló a piacon, mivel az egyetlen olyan kézi lézeres hegesztőgép, amely 20 µm-es fiberszálat alkalmaz (más gyártók 50 µm-es fiberszálat alkalmaznak). Ez az innovatív funkció, amelyet szabadalmaztatott technológiánk tesz lehetővé, a többi lézerhegesztőtől eltérően sokkal nagyobb energiasűrűségű (fele akkora területen koncentrálódó és ugyanakkora teljesítményű) lézersugarat, és ezért az anyagot gyorsabban beolvasztó fénysugarat hoz létre.

A 20 µm-es fiberszál kisebb területre koncentrálja az energiát, ami gyorsabb hőbeviteli sebességet eredményez azonos teljesítményszint mellett. Ez a technológia lehetővé teszi a mély hegesztési behatolást, 1500 W-on akár 6,5 mm-t is elérő képességekkel, növelve az MA1 sorozat sokoldalúságát és kibővítve alkalmazási körét.

Egyszerűen kezelhető vezérlőrendszer és hegesztőpisztoly

MA1-45 alkalmazási példa

Műszaki adatok

Műszaki adatokMA 1-65MA 1-35
Cikkszám720M-MA1-65720M-MA1-35
Hegesztési vastagság
Rozsdamentes acél6.5 mm3.5 mm
Szénacél / Vas6.5 mm3.5 mm
Alumínium5.5 mm3 mm
Galvanizált lemez6.5 mm3.5 mm
Sárgaréz4.5 mm2.5 mm
Réz3 mm
Tápfeszültség230 V230 V
Leadott teljesítmény1500 W800 W
Lézersugár nyitás0-4 mm0-6 mm
Működési hőmérséklet0-40°C0-40°C
Térfogat<0.1 m³0.06 m³
Méret667 x 276 x 542 mm576 x 265 x 425 mm
Súly39 kg25 kg

Kérjen ajánlatot!

Gépeinkkel vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseivel, illetve észrevételeivel forduljon hozzánk bizalommal!